ПАРЛАМЕНТАРНО „ПРЕСТЪПЛЕНИЕ“ И НАКАЗАНИЕ

Процедурно изказване на Борислав Цеков, предизвикано от лъжлива декларация на Димитър Дъбов от БСП – 19 ноемри 2004 г. 

ПРЕДСЕДАТЕЛ КАМЕЛИЯ КАСАБОВА: За процедурно предложение думата има господин Борислав Цеков.

БОРИСЛАВ ЦЕКОВ (НВ): Благодаря, госпожо председател. Моето процедурно предложение е свързано с молба към Вас – а именно да наложите, съобразно правилника, наказание на един народен представител, който си позволи, изричайки нахални лъжи от трибуната на парламента, да обиди цяла една парламентарна група, в случая на Новото време.

ПЕТЪР МУТАФЧИЕВ (КБ, от място): Това е обяснение, а не е процедура.

БОРИСЛАВ ЦЕКОВ: Когато се лъже от парламентарната трибуна, се обижда и Народното събрание като институция. Аз Ви моля да наложите наказание на господин Димитър Дъбов от БСП, който нахално излъга, че Новото време е гласувало срещу заплатите на хората от „Булгартабак Хасково“. Ще Ви връча разпечатката от гласуването, която ясно доказва, че единодушно Новото време е гласувало в подкрепа на хората. Моля Ви, въз основа на това единствено и най-ясно доказателство, че господин Димитър Дъбов лъже, да му наложите наказание. Надявам се, че всеки народен представител ще подкрепи морално това наказание, защото в парламента няма място за демагози и за лъжци. (Шум и реплики от залата.)

ПРЕДСЕДАТЕЛ КАМЕЛИЯ КАСАБОВА: Оказва се, че трябва да наложа две дисциплинарни наказания в момента.Първото е на господин Дъбов въз основа на справката, че е изнесъл невярна информация. Второто е на господин Борислав Цеков, че наруши правилника и иска лично обяснение сега, а не в края на парламентарния контрол.

Обратно в „Парламентарни речи“

Реклама

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: