МОДЕРНА БЪЛГАРИЯ E НАШАТА КАУЗА

Реч на Борислав Цеков, председател на ПГ “Новото време” – по случай края на мандата на 39-то Народно събрание, 17.06.2005 г.                                                                                 

Уважаеми господин президент,
Ваше светейшество,
Уважаеми господин председател,
Уважаеми министри и народни представители,
 

Преди всичко, от името на ПГ “Новото време” искам да благодаря на онези народни представители от всички парламентарни групи, които въпреки острастените понякога политически борби, намираха сили и воля за съгласие във важни за страната моменти. Защото разбирането на Новото време за модерна политика е в умението да казваш “не” на приятели и “да” на опоненти, когато националните интереси изискват това. (Ръкопляскания от ПГНВ и НДСВ) 

С цялостната си дейност в Народното събрание, Новото време доказа, че в България може да има народни представители, обединени от философията “казана дума, хвърлен камък е равно на внесен законопроект и свършена работа.” Депутати, които имат куража и компетентността да защитават интересите на гражданите; да задават неудобни въпроси; да внасят законопроекти, които решават конкретни проблеми.Една от най-малките ПГ, показа най-висок коефициент на полезно действие. (Ръкопляскания от ПГНВ)

В 39-то НС Новото време внесе 72 законопроекта, от които 32 бяха приети. Тези закони очертаха политиката на Новото време:– За защита на Църквата и българщината;
– За промяна на политическата система и повече власт в ръцете на хората;
– За борба с корупцията и злоупотребите;
– За развитие на българското образование;
Това е равносметката, но днес гледаме напред! Продължаваме да работим! Защото за България е важно да осъществим плана на Новото време за Новото поколение:– първата стъпка вече е направена – Новото време извоюва 135 млн.лв от държавния бюджет за образованието, за компютри, ремонт на училища и преквалификация на учителите;
– втората стъпка предстои – Новото време предлага закон за радикално увеличаване на семейните надбавки. Парите от бюджетния излишък трябва да се инвестират в семействата с деца, за да се осигури бъдещето на новото поколение, а не да се харчат за чешмички и къщички на Баба Яга.
Приключвам мандата си в 39-то НС с гордост за свършената работа! И със съжаление, че много добри инициативи потънаха в тресавището на котерийните борби. Днес, заявявам, че така както в първия ден на 39-то НС, аз, Борислав Цеков, внесох Закона за вероизповеданията, който спомогна за обединението на БПЦ, ако бъде избран в първия ден на 40-то НС, Новото време ще внесе закона за радикално увеличаване на семейните надбавки. (Ръкопляскания от ПГНВ)

СЕГА Е ВРЕМЕТО ВОТА НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ ДА ПОДКРЕПИ:
Закона на Новото време за мажоритарни избори за депутати и нов закон за референдумите, позволяващ на гражданите чрез подписка да предизвикват национален референдум. Само така гражданите ще могат да търсят реално сметка от депутатите и да изхвърлят политиците-ментета от парламента.
СЕГА Е ВРЕМЕТО ЗА:
Ниски данъци – плосък данък от 15 % върху личните доходи, 8 % данък печалба, 18 % ДДС.
СЕГА Е ВРЕМЕТО ЗА:
Реална съдебна реформа, която запазва независимостта на прокуратурата и следствието от политици и партии. Новото време ще продължи да се бмори за това, както досега!
СЕГА Е ВРЕМЕТО ЗА:
Пряко избиране на полицейските началници на общинско ниво по модела на американските шерифи. За да бъде полицията по-близо до хората и да зависи от тях, а не от анонимни началници в София.
СЕГА Е ВРЕМЕТО ЗА:
Закони, осигуряващи стегната и ефективна администрация, която работи прозрачно. За реално намаляване на разрешителните и лицензионните режими.
СЕГА Е ВРЕМЕТО ЗА:
Премахване на монопола на Националната здравноосигурителна каса. Само ако имаме конкуриращи се здравни каси, ще има и по-добро финансиране и обслужване на здравно осигурените.
СЕГА Е ВРЕМЕТО ЗА:
Премахване на точковата система при пенсионирането.
СЕГА Е ВРЕМЕТО ЗА:
Нови законови мерки за защита на българското православие.
И най-вече, СЕГА Е ВРЕМЕТО ДА загърбим дребнави и овехтели партийни страсти и с държавническа мисъл и отговорност да работим:
–  За ускорено компенсиране на изоставането в жизнения стандарт на България в сравнение със страните от ЕС.
– За създаване на такава социално-икономическа среда и законодателна рамка, която да засили имунната система на българския бизнес и да му даде сили да устои на острия конкурентен натиск в Общия европейски пазар.
– И, не на последно място, да работим така, че българският глас в Брюксел да звучи силно и убедително. А това ще стане само ако този глас е обединеният глас на българските институции, провеждащи една националноотговорна политика.
Новото време е твърдо решено да даде своя принос за това! (Ръкопляскания от ПГНВ) Голямата цел днес е, не просто българският трикольор да се вее пред институциите на ЕС.  А да се вее гордо!!! Да влезем в ЕС горди с вярата си, с езика си, с традициите си! Българските граждани ще се чувстват наистина граждани на Европа по доходи, жизнен стандарт и социални придобивки, само когато заменим правилата на връзкарския капитализъм с модерните европейски правила, които създават възможности за всички и изискват отговорност от всеки.Като реформаторска и патриотична партия, Новото време, смята, че новото поколение – модерните млади хора и хората в активна възраст, които се образоват, работят и плащат данъци, трябва да вземат нещата в свои ръце. Да подкрепят идеите и законите, които ще сложат край на връзкарския капитализъм в България!  Да наложат агресивно своя реформаторски дух. Защото България няма повече време за губене. Защото искаме да живеем тук и сега! 

Защото каузата на Новото време е успешна и модерна България! (Ръкопляскания от ПГНВ и НДСВ) 

Реклама

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: