Царските депутати най-гъсти с пресата

в. Стандарт, 20 юли 2003 г. 

Царските депутати най-гъсти с пресата

От всички парламентарни групи царските депутати са най-гъсти с пресата. Освен шефа им Станимир Илчев и Камен Влахов за колежка се ожени силистренският народен представител Борислав Цеков. Преди близо две години митрополит Натанаил го венча в столичната църква „Свети Георги“ за Таня Бодурова от пресцентъра на тогавашния президент Петър Стоянов. Премиерът дойде да поздрави младоженците на купона в ресторант „Крим“ вечерта.
Цеков, който със своите 31 години е един от най-младите депутати, винаги е мечтал да стане политик и затова избрал да следва право. Като много други царисти е бивш седесар. Той бе първият депутат, който внесе самостоятелно законопроект за вероизповеданията. Въпреки че тогава колегите му го порицаха, в края на краищата, макар и след известни компромиси, Цеков постигна своето и законът беше приет.
Това му струваше много неприятности. Алтернативният синод го обвини, че е търгувал с деца по Интернет. А самият Цеков се оплака, че го заплашват да го залеят със сярна киселина. Дадоха му гардове от НСО да го пазят.
Но Цеков обича медиите и се бори с противниците си, като разгласява своите позиции. По публикувани интервюта е на челно място в жълтата парламентарна група. Освен това е фотогеничен.
Жена му, която е три години по-млада от него, е икономистка. Двамата се запознали при командировка в Япония, където се оказали в една делегация.

Реклама

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s


%d блогъра харесват това: